ANKARA'nın Yenimahalle ilçesinde Richter ölçeğine göre 3.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Ankara genelinde de hissedildi.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın merkez üssünü Ankara'nın Yenimahalle ilçesi olarak saptadığı deprem, saat 13.20'da oldu. Yerin 11,48 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, Yenimahalle'nin yanı sıra Ankara'nın birçok noktasında hissedildi. Özellikle Çankaya, Sincan, Keçiören, Altındağ, Pursaklar, Etimesgut ve Kahramankazan ilçelerinde sarsıntı ile birlikte büyük panik yaşandı. Vatandaşlar sokaklara çıktı. Depremin hissedildiği bölgelerde okullar tahliye edildi.
VALİLİK: CAN VE MAL KAYBI BULUNMAMAKTADIR
Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İlimizde bugün saat 13.20'de 3.5 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Şu ana kadar yapılan tespitlere göre, herhangi bir can ve mal kaybı bulunmamaktadır" denildi.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da "Ankara’da meydana gelen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şu an itibarıyla olumsuz bir ihbar tarafımıza ulaşmamıştır" ifadelerini kullandı.