• BIST 9774.49
    • Altın 2817.367
    • Dolar 34.0942
    • Euro 37.9234

      GÖKHAN KARAARSLAN: 'FİYAT AÇISINDAN MEMNUN DEĞİLİZ'

      GÖKHAN KARAARSLAN: 'FİYAT AÇISINDAN MEMNUN DEĞİLİZ'
      YEMLİHA PATLICANI SATAN GÖKHAN KARAARSLAN: 'FİYAT AÇISINDAN MEMNUN DEĞİLİZ',YEMLİHA PATLICANI SATIŞI 0507 183 00 40

      Samed Aydın SUN/KAYSERİ, (DHA)-

      KAYSERİ'de Kızılırmak Nehri yanında yer alan Yemliha ile Ebiç mahallerinde yetişen, mor-beyaz çizgili yapısı, çekirdeksiz olması ve lezzetiyle bilinen ve kendine has yapısından dolayı coğrafi işarete sahip Yamula patlıcanın hasadı başladı.

      g1.jpg

      10 yıldır çiftçilik yaptığını söyleyen Gökhan Karaaslan (35), "Yöremize özel Yemliha patlıcanı üretiyoruz.

      Yemliha patlıcanımız tadı ile aroması ile yemeklik, kızartmalık, dolmalık, közlemelik oluyor. Patlıcanımız, Türkiye genelinde pek fazla tanınmıyor. Daha fazla tanınması halinde ülke genelinde de çok sevileceğine inanıyoruz. Yamula patlıcanı, bölgede hemen hemen herkesin geçim kaynağı durumunda.

      Kızılırmak Nehri kenarında farklı bir iklim olması nedeniyle patlıcanın tadı çok daha lezzetli oluyor. Bu lezzeti tadanlar da vazgeçemiyor, Kemer patlıcanından ayrı bir tadı var. Vatandaşlarımıza yemelerini tavsiye ediyoruz. Hasat, eylülün ortasına kadar devam edecek.

      Bu sene rekoltelerimizden memnunuz ama fiyat açısından memnun değiliz. Patlıcanımız, Türkiye genelinde pek fazla tanınmıyor. Sadece Kayseri yöresine ait. Bu sene çiftçi mağdur. Fiyatımız düşük ama ürünler tarlada kalıyor. Satamıyoruz, işçinin masraflarını çıkartamıyoruz. Bu sene girdi maliyetleri çok pahalı. Geçen sene 20 lira bandında satılıyordu.

      Bu sene patlıcan 6 lira. Sözleşmeli üretime geçmek istiyoruz. Çiftçi bilinçli üretim yapmıyor. Bir ürün para ettiğinde herkes aynısını ekiyor. Devlet büyüklerimizden Çiftçi Kayıt Sistemi'ndeki kayıtlı ürünleri kontrol etmelerini istiyorum" diye konuştu. (DHA)

      • Yorumlar 0
      Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
      Diğer Haberler
      Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
      Tel : 0000 000 00 00